miercuri, 1 iunie 2011

Pensule pentru machiaj - ce si cum...

Publicat de B.B. la 08:52
Machiajul perfect si fabulos  are un “mic secret”: trecerea gradata si foarte fina de la o culoare la alta. Pentru a–ti transforma chipul cu ajutorul machiajului ai nevoie de farduri de calitate, rabdare, indemanare obtinuta prin exercitiu, talent si pensule de machiaj. Acestea din urma sunt extreme de importante in toate etapele unui machiaj pentru obtinerea unui aspect placut si frumos finisat. Aplicatoarele cu care sunt prevazute trusele din comert sau bureteii pentru machiaj nu sunt intotdeauna suficienti in realizarea acelui machiaj insesisabil si armonios, si de aceea este puternic recomandata folosirea pensulelor.

1. Pensula pentru aplicarea fondului de ten.
De cele mai multe ori fondul de ten se aplica cu degetele sau cu buretei, din obisnuita sau din comoditatea de a incerca si alt mod de aplicare al acestuia. Trebuie sa recunosc ca, din graba, nu folosesc decat….manutza, DAR prin aplicarea fondului de ten cu degetul sau cu bureteii nu se obtine acelasi aspect final, daca asi folosi pensula speciala pentru intinderea fondului de ten. Cu ajutorul pensulei, machiajul este mai uniform si timpul alocat acestei operatiuni, de cele mai multe ori este mai redus, dupa o practica suficienta. Cat se poate de adevarat. Voi nu faceti ce face Je, ci cum zice postarea pentru efectul garantat si bineinteles cum zic make-up artistii… Am mai citit articole despre aplicarea fondului de ten si parerile sunt impartite. Folosirea degetelor are avantajul ca incalzeste fondul de ten si face aplicarea mai facila, bureteii de fond de ten sunt usor de folosit, iar folosirea umeda permite aplicarea cantitatii potrivite de fond de ten. Pensulele, in schimb au avantajul ca sunt mai usor de manuit, datorita manerului mai lung, permit pastrarea unei igiene mai bune pentru ten si nu se iroseste fondul de ten in aplicare. Oricum ar fi, este bine de stiut avantajul pensulei pentru fondul de ten. Nu cere nimeni sa o si folositi de fiecare data, dar e bine sa aveti informatiile…
Pensulele pentru fondul de ten sunt facute din fibre artificiale, pentru ca nu absorb substantele uleioase continute de acesta si il intind foarte bine pe piele, iar pentru ca fibrele sintetice sunt mai subtiri decat cele naturale, nu raman dungi dupa aplicarea fondului de ten. Sincer, in machiajul profesionist trusa de pensule este absolut esentiala. Si vorbesc aici de trusa completa, nu amatorism. Este o investitie pentru cativa ani si daca nu aveti de gand sa va jucati cu make-up-ul puteti incepe prin achizitionarea pensulelor esentiale si o sa observati imediat diferenta dintre tehnica folosita de obicei in machiaj si folosirea Pensulelor.
Sa ne intoarcem la subiect. Exista tipul pensulei “clasice” pentru fond de ten, intalnita si utilizata foarte foarte mult, de forma aceasta.

Si mai sunt pensulele rotunde, tip kabuki, folosite pentru plicarea tuturor tipurilor de fond de ten. Nu stiu cate dintre voi ati incercat-o. pare mare si urata, dar un prim foarte important avantaj este ca machiajul mineral este mult mai usor de intins cu acest tip de pensula. Trust me!...
2. Pensula pentru fard de pleoape
Pensulele de fard de pleoape au diferite dimensiuni. Dimensiunea potrivita pentru diverse tipuri de machiaj o puteti alege incercand fiecare din aceste tipuri. Pentru fardul de pleoape mineral este recomandata pensula cu fire de par mai tari, pe care o mai puteti folosi de asemenea si pentru aplicarea fardului in coltul ochiului-interior sau exterior.
Ce pot sa spun despre pensulele astea, fata de cele de fond de ten- :D- este ca le folosesc permanent, every day and…night. Si nu am doar una – doua. Nuuuuuu. E ideala pentru mine si preferintele mele in machiajul ochilor, cuminte sau nu depinde de vreme si de…timp si de…eveniment…si de sufletel…si de…zodie..si de…uffff…de multe – CLAR.
Pensula pentru aplicarea fardului pe pleoapa mobila este recomandat sa fie o pensula de marime medie si o forma usor ovala - de genul celei din fotografie. In functie de marimea pleoapei voastre puteti alege o pensula mai mica sau mai mare. Aceasta pensula va ajuta sa aplicati fardul de baza pe pleoapa si fardul colorat pe pleoapa mobila. Folositi aceasta pensula aplicand fardul cu miscari scurte. You’ll see the effect. Dar ce pot sa spun este ca trebuie sa gasiti pensula cu care va intelegeti voi. Sunt pensule cu peri mai scurti si mai tepeni, mai lungi si mai fini, cu cap rotund etc. Este posibil sa va placa oricare, si cea pe care o alegeti…eiii bine, cum sa spun…sa o folositi cat mai cu folos…
                            

3. Pensula de blush
Aceasta este preferata mea. O am in geanta mereu si o folosesc tot timpul. Prima mea perie pentru fardul de obraz a fost o pensula cu cap plat si maner de lungime medie si…firma, bineinteles-anonima. Mi-a placut si am lucrat bine cu ea si poti obtine diferite efecte pentru obrajori, cu un pic de exercitiu. Apoi, am cumparat o pensula de blush angled - cu unghi inclinat. Este mult mai usor de folosit si urmareste linia obrazului mult mai curat, fiind foarte buna pentru o incepatoare in machiaj. Eu continui sa folosesc pensula cu capul drept, pentru ca imi permite un joc mai bun al fardului pe ten. Trebuie sa aveti grija la perii pensulei, sa fie moi, pentru ca altfel, va pot zgaria pe fata si apar deseori iritatii, mai ales acelora dintre noi care folosesc pensulele sa intinda fardul de obraz si pe linia maxilarului, pe frunte, pe nas, pe linia gatului etc. E cam neplacuta senzatia cu o pensula cu peri aspri – din experienta spun asta. Cred ca as lauda pensula asta in tot articolul si nu as termina, dar vreau sa cred ca este destul de folosita si nu mai aveti nevoie de….teorie.

 
                                        
4. Pensula de liner 
Imi place, chiar face machiajul mai usor. Nu toate persoanele folosesc tus in machiajul zilnic, dar pentru cele care il folosesc este o “unealta” numai buna de “sculptat”. De obicei, tusul din comert are pensula proprie, chiar daca e lichid sau carioca, dar pensula difera de la produs la produs. Sunt pensule cu firi moi, prea subtiri sau prea lungi, cu care nu ai siguranta in machiaj si sunt incomode la aplicare, sau pensule prea tari care zgarie si lasa urme. Pensula de liner face mult mai facila aplicarea tusului, cu mai multa siguranta si poate fi folosit chiar si pentru conturarea sprancenelor, in special pensulele unghiulare.
Cu acest tip de pensula putem intinde si dermatograful, pentru a-I conferi acel aspect de tus, cu linie perfecta. De asemenea, pensula isi arata eficienta in aplicarea liner-ului gel.
Pensulele unghiulare sunt de diferite marimi si dimensiuni si comercializate la diferite preturi.
 
Mai fac o paranteza si va spun ca inca imi aduc aminte prima mea “cunostiinta” cu tus-ul. Nu a fost cel mai fericit moment pentru ochiul stang…nici pentru dreptul, sa spun “drept”, dar parca arata mai omeneste. Foarte "faina" era imaginea mea in oglinda, haioasa tare…Acum e bine, ma descurc. Si la mine si la altii si evident nu cu pensula produsului.

Acest articol il fac, nu sa mai fie inca unul cu aceasta tema, ci sa adun intr-un post toate tipurile de pensula, sa incerc sa redau cat pot avantaje si dezavantaje si sa va indemn si convinge, mai finut …sau nu, sa aveti in trusa personala 1, 2 sau 3 pensule. Bine, fie si 1, 2, 3 bucati din fiecare exemplar  prezentat mai sus sau in continuare. Expemplare “de rasa pura”. :D

5. Pensula de pudra
Eu personal nu folosesc in prezent pensula pentru pudra, dar am avut. Nu o consider o pensula esentiala in trusa mea, dar si aceasta are utilitatea ei. Utilizez pudra pentru finisarea machiajului, dar prefer sa folosesc bureteii pe care ii contine produsul, poate si pentru ca o am mereu la mine si e mai usor de “agatat” din cutiuta cu pudra, decat sa scot si pensula si pudra si oglinda pentru machiaj.
Eu foloseam aceasta pensula si pentru indepartarea surplusului de machiaj.
Pensula clasica pentru pudra are capul usor rotund si este mare si deasa, pentru a acoperi zone mai mari de ten in timpul utilizarii si pentru a face mai putine miscari in timpul machiajului, pentru a nu il strica sau pentru a nu lasa urme.
Pentru pudra, daca sunteti adepta folosirii acestui produs, recomand utilizarea pensulelor foarte mari si dese cu peri moi si fini. In acest fel veti putea acoperi intreaga fata si gat cu cateva miscari.

 Si aceasta pensula are mai multe forme si dimensiuni. Exista pensule si cu capul taiat drept sau pensule de tip kabuki – ideala pentru machiajul mineral, dupa cum am mai precizat.
 
Pudra chiar face minuni pentru make-up. Este micul meu secret  Asta si inca unul pentru tenul meu ushor “plinutz” –( il dezvalui intr-un post viitor).


6. Pensula de blending (pentru amestec)
Aceasta pensula este folosita pentru amestecarea culorilor pe pleoapa. Eu folosesc de obicei minim doua culori pentru pleoapa si e de un real folos, pentru ca machiajul sa arate natural si sa nu aiba un contur rigid. La final, machiajul, trebuind sa contureze foarte frumos ochiul, deci... Eu folosesc aceasta pensula la marginea de imbinare a culorilor si la terminatia machiajului pe pleoapa mobila amestacand prin miscari circulare, pana obtin efectul dorit. Nu e cine stie ce secret in folosirea ei si prin exercitiu….ce pot sa spun…efect wow.
 
La fel ca la dimensiunile si taria pensulei pentru fardul de pleoape, si pensula de blending trebuie aleasa in functie de preferinte, in functie de forma pleoapei, etc. pentru aspectul mult dorit.

7. Pensula pentru ruj
Are pămătuful mai puţin stufos şi este un pic mai aspră, dar te ajută să aplici cantitatea ideală de ruj, care nu doar că va arăta minunat dar va şi persista.
Pensula pentru buze este ideala pentru make-up-ul buzelor cu ruj –dhaaa…evident veti spune, dar eu o folosesc, din cand in cand si pentru ochi. Aplic luciu de buze pe pleoapa superioara si…nu da gres, nici pensula, nici luciu.
Aceasta pensula iti ofera control asupra cantitatii aplicate si se adapteaza pefect pe conturul buzelor. Este folosita in special in cazul in care se doreste efectul de buze pline. O putem compara cu pensulele pentru pudra, blush sau ochi, mai aspra si deloc pufoasa.  Si pe “mademoiselle” o am in geanta mereu – retractabila chiar. Ar spune ea muuuulte povesti, daca ar putea.



8. Pensula evantai
Pensula evantai are mai multe intrebuintari. Aceasta poate fi folosita si in aplicarea fardului de obraz, dar si in aplicarea pudrei. Pot sa spun ca, desi e optionala pentru multe dintre noi, cred ca e printre primele mele pensule si….nici nu stiam la ce foloseste. Dupa aplicarea fardului de obraz, pensula evantai trecuta prin pudra, are rolul de a estompa delimitarile inestetice dintre culoarea naturala a tenului si culoarea blush-ului. De asemenea, pensula evantai se poate utiliza si in acoperirea cu pudra a zonei din jurul ochilor, sau pentru a îndepărta fardul căzut.
Pamatuful pensulei evantai nu este foarte bogat pentru ca are rolul de a corecta, mai mult decat a machia, de unde si numele.


Si ….la final, despre “Cum se curata pensulele de machiaj”
Pensulele trebuie spalate si curatate periodic, deoarece pudra, blush-ul, rujul si celelalte produse cosmetice folosite le incarca foarte tare. De asemenea, aduna praf si bacterii care iti pot irita tenul.
Pentru o curatare rapida poti utiliza un sampon pentru bebelusi. Nu trebuie decat sa bagi pensulele sub jetul de apa calduta si sa le dai apoi cu un strop de sampon. Imediat dupa aceasta, pensulele trebuie clatite si puse la uscat, uscat natural daca se poate, chiar daca dureaza mai mjult, e mai benefic pentru parul pensulelor tale.
Pentru o curatare temeinica trebuie sa acorzi pensulelor 20 de minute din timpul tau, de doua-trei ori pe luna. Pentru aceasta nu ai nevoie decat de un prosop mic (sau o discheta demachianta), sampon pentru copii si un burete . Pentru ca firele pensulelor sa fie moi si sa nu zgarie, se foloseste ulei de masline, pentru ca are proprietatea de a hidrata intens.
Pasii ce trebuie urmati:
1. Introdu fiecare pensula sub jetul de apa calduta si tine-le pana cand apa devine curata.
2. Toarna pe o discheta demachianta o cantitate considerabila de ulei de masline si freaca pensulele de aceasta.
3. Baga buretele sub jetul de apa, toarna peste el sampon pentru copii si curata fiecare pensula in parte.
4. Clateste pensulele cu apa calduta, iar daca ti se pare ca nu sunt curate, repeta pasul.
5. Inveleste fiecare pensula intr-un servetel absorbant si lasa-le la uscat, sau pune-le intr-o trusa speciala pentru uscat, care le va pastra si forma (ex: trusa de uscat pensule de la Sigma)

Cam atat despre pensule. Sper sa nu fi omis ceva important, dar revin daca imi mai amintesc.
Cat de curand, vreau sa fac un mic giveaway pentru blogul meu tinerel sa ii urez la multi ani si viata lunga.



4 comentarii:

Unknown on 1 iunie 2011 la 09:27 spunea...

super tare! postul asta trebuie pus in rama :D
foarte folositor ..multumim! :*

Federova on 1 iunie 2011 la 09:44 spunea...

Ce tema frumoasa ti-ai pus, imi place f mult :*

B.B. on 1 iunie 2011 la 09:44 spunea...

Iti multumesc frumos...

B.B. on 1 iunie 2011 la 09:45 spunea...

Abia este primul post...vor urma si altele...acusi vine si un GA...etc. etc...am multe planuri pentru blog...si nu vreau sa ramana doar planuri..:p

Trimiteți un comentariu

 

BeingBeauty Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Gossip Celebrity